Verdiende nederlaag tegen HKC

De Schelfhorsthal waar AKC afgelopen zaterdagmiddag haar eerste zaalcompetitiewedstrijd speelde mag dan voor korfballers en andere sporters een prima zaal zijn, maar voor toeschouwers is het een ramp. Waar je ook zit of staat altijd, kijk je tegen een vervelende railing of basketbalbord aan die het veld in tweëen deelt en bepaalde hoeken van de zaal onzichtbaar maakt. Helaas zullen we het daar minstens nog twee seizoenen mee moeten doen, geen blij vooruitzicht!

Na de fraaie overwinning vorige week in Deventer hadden we gehoopt op een spannende pot korfbal tussen gelijkwaardige tegenstanders. Jammer genoeg was dat niet het geval. Op enkele periodes na was Hengelo de betere ploeg en dat kwam vooral door hun superieure dameskwartet dat de AKC vrouwen de baas was en het gros van de 23 doelpunten scoorde. Geen enkel verwijt overigens voor onze AKC'sters zij deden hun uiterste best, vochten voor wat ze waard waren maar kwamen gewoon te kort. Ook het ontbreken van de geblesseerde Kim speelde hierbij een rol. Geen schande natuurlijk maar het maakte wel het verschil.

Toch was het begin voor AKC dat al snel een 4-1 voorsprong nam door treffers van Mark, Lisanne, Collin en Thijs. Daarna via 5-3 en 6-5 nog steeds een gunstige score maar na 6-6 begonnen vooral de HKC dames met rake schoten en doorloopballen er voor te zorgen dat de rust aanbrak met de stand 7-12. Ook na de hervatting hadden wij geen antwoord meer op de schotvaardigheid van de tegenstanders en pas na 7-16 wist Michiel een doelpunt te produceren. Echter na een achterstand van 11-20 en een grote nederlaag in het verschiet rechtte AKC de rug en kreeg meer grip op de wedstrijd en kwamen we terug tot 18-21 en hing een verrassing in de lucht. Maar HKC had het laatste woord en met 18-23 was de nederlaag een feit.

Scores: Mark 5x, Collin 3x, Melissa 3x, Ramon 2x, Lisa, Michiel en Rik elk 1x

Zaterdag a.s. de Almelose derby tegen Achilles!

AKC Nieuwsbrief

Wedstrijd

Volgende wedstrijd:

Blauw Zwart 1 - AKC 1

Zaterdag 11 mei
Tijd: 15:30
Official: M. Peelen
Sportpark 't Lageveld, Wierden

Webshop AKC

banner ledenshop

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:  
Activiteit:
Vr 14 juni   19:30 Vrijwilligersavond
lijn
Zo 07 juli   10:00    Ben Haghuis Jeu de boules toernooi
lijn
Wo 10 juli 19:45 Algemene Afsluitende Ledenvergadering

Kleding en materiaal sponsor

korfbaltotaal.nl