Beschouwingen van een supporter (6)

Het was afgelopen zaterdagmiddag gezellig druk op het sportpark, ondanks het slechte weer en af en toe hoosbuien. Op twee velden werden in totaal vier wedstrijden gespeeld, vreemd genoeg was er maar één AKC team (het Tweede) bij betrokken, onze zustervereniging Achilles die nog een keer bij ons te gast was speelde met haar seniorenploegen de overige wedstrijden. Ook de kantine was goed bezet (mooi voor de omzet). Dan denk je onwillekeurig, wat zou het toch mooi zijn als er elk weekend zoveel te doen was op onze velden en dat onze club weer zo groot zou worden als in een ver verleden het geval was. En hoe zou het zijn als de krachten gebundeld werden en er een grote korfbalclub in Almelo gesticht werd.

Ik weet het, het woord fuseren klinkt velen als vloeken in de kerk en het is ook niet iets wat direct bij beide verenigingen leeft, goed noaberschap is een ding, samen smelten is een heel ander verhaal. Dat zal waarschijnlijk ook niet snel gebeuren, maar toch, zeg nooit nooit, vele clubs zeker ook bij de voetballerij zijn ons voor gegaan vaak na een moeizaam begin maar achteraf met succes.

Of de oproep aan oud leden om weer terug te keren naar het AKC nest, hier mee te maken heeft weet ik niet, maar wel zag ik zaterdagmiddag bij de wedstrijd AKC 2 – de Parabool 4 tot mijn plezier twee spelers die (tijdelijk) van het toneel verdwenen waren weer actief op het veld, en dat ze het nog niet verleerd waren bleek heel duidelijk, welkom terug Ingeborg en Mark!

Ons Tweede had weinig moeite met de studenten uit Groningen en de ruime 20-8 overwinning was dik verdiend. Ook het Derde en Vierde scoorden er lustig op los. Jammer genoeg kon AKC 1 dit goede voorbeeld niet volgen en de nederlaag, hoewel enigszins geflatteerd, was terecht. KIOS was de betere ploeg en vooral de schotvaardige dames uit Ruinerwold waren die van ons de baas. Opnieuw een gerenommeerde scheidsrechter die heel goed floot, maar toch een vraag: waarom zoveel strafworpen, over en weer. Zijn we dan zo soft dat zelfs de geringste touchering al weer een stip moet opleveren? Het is nu eenmaal mijn stokpaardje en ik heb daar al vaak over geschreven: maar wat mij betreft kunnen de helft van de strafworpen en ook vrije worpen doorgestreept worden, we zijn verdorie toch geen mietjes!

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
18 aug 20:15 - 22:00 Start voorbereiding AKC 1 en 2
lijn
20 aug <volgt> Open training voor de jeugd
lijn
- - -