Beschouwingen van een supporter (5)

Opgetogen gezichten zondagmiddag op het sportpark na de wedstrijd tegen OKO /Bies uit het Groningse Opende. Dit was het AKC zoals we het graag zien. Volledige inzet en daarbij goed spel, mooie aanvallen prima doelpunten waarbij de beslist niet zwakke tegenstander vooral in de 2e helft af en toe werd overklast. De hele AKC ploeg speelde goed, maar vooral het dameskwartet, Demi, Fardau, Anouk en Danique verraste in positieve zin. Ook mooi dat alle spelers en speelsters een aandeel hadden in de score. Als de komende wedstrijden op dit niveau afgewerkt worden dan kan het nog leuk worden voor de supporters.

De ongelukkig verloren wedstrijd tegen WEZ Handich moet snel vergeten worden. De nederlaag daar was beslist niet nodig geweest, we moeten de hand in eigen boezem steken en ons niet meer ergeren als de Friese scheidsrechter met zijn provinciegenoten in hun voor ons overstaanbare taal gaat converseren en daar dan pissig op reageert als AKC daar een terechte opmerking over maakt. Of dit de uitslag beinvloed heeft is niet te achterhalen, maar een feit is dat er na afloop veel ergernis in de AKC gelederen was.

Gelukkig in de wedstrijd tegen OKO stond er wel een volkomen objectieve en voortreffelijke arbiter in het veld, maar de heer Landwier is ook niet de eerste de beste, hij heeft jarenlang op het hoogste niveau gefloten en dat was duidelijk te merken.

Ook ons Tweede deed het met een 13-11 overwinning tegen Ritola 3 uitstekend, dit resultaat kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand, tegen de boomlange mannen van de ploeg uit Zuidlaren hadden onze koppen kleinere AKC ers het moeilijk, maar een paar gouden wissels in de slotfase ga ven de doorslag. Een prachtig begin van de competitie, vierpunten na twee wedstrijden.

Ook bij de jeugd mooie resultaten, dat geeft de burger weer moed!

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
12 juli 9:30 Fietspuzzeltocht
lijn
- - -
lijn
- - -