Beschouwingen van een supporter (4)

Na het uitgebreide artikel over AKC in de Tw.courant/Tubantia van vrijdag 6 mei, is het voor niemand meer een geheim dat AKC momenteel in zwaar weer verkeert. Tijdens de jaarvergadering in juni werd al pijnlijk duidelijk dat onze vereniging in een diep dal zit en dat er echt iets moet gebeuren willen we na een 106 jarig bestaan niet geruisloos van het korfbaltoneel verdwijnen. Gelukkig was dat een aantal leden toch te gortig en meldden zich 11 AKC'ers aan voor een werkgroep die samen met het bestuur en gecoached door het KNKV in de persoon van Dhr. Rob Hagoort uit Veenendaal, hun schouders willen zetten onder de zware opgave AKC er weer bovenop te helpen. Tijdens de bijeenkomst op 4 september werden al spijkers met koppen geslagen en de taken verdeeld zoals ledenwerving vooral bij de jeugd, sponsorbenadering, het verbeteren van de financiele situatie, het zorgen voor voldoende kader bij de jeugd, ouders wat meer proberen te betrekken bij de club, het meer aan de weg timmeren via P.R. en andere zaken. Aan het eind van de vergadering was er onder de aanwezigen voorzichtig optimisme dat deze avond een keerpunt zou kunnen zijn in de geschiedenis van AKC en dat onze club nog lang niet afgeschreven is!

Momenteel is onze zustervereniging Achilles bij ons te gast om dat hun nieuwe kunstgrasvelden nog niet beschikbaar zijn. De verhoudingen tussen de twee Almelose korfbalclubs zijn uitstekend en dat is in een (heel ver) verleden wel eens anders geweest. Persoonlijk vond ik het heel plezierig oude kennissen zoals vader en zoon Eenkhoorn te ontmoeten, Voorzitter Harmen heeft enkele jaren bij AKC gespeeld en met senior heb ik in het verleden menig sportief robbertje uitgevochten.

Toen ik zondagmiddag op de Antilopen-site de uitslag van de wedstrijd Wez Handig – AKC 15-14 vernam was ik natuurlijk teleurgesteld, maar bij het lezen van het verslag dat dit totaal onnodig was doordat in de slotfase een mooie voorsprong werd omgezet in een nederlaag gaf dat wel een bitter nasmaakje, gelukkig won ons Tweede wel in Friesland.

Toen ik ’s avonds op RTV Oost de uitslagen nog eens na wilde kijken bleek dat de 1e klasse niet meer vermeld wordt, een kwalijke zaak, maar ik wil me in tegenstelling tot vroeger toen ik meteen op de barricaden stond, er niet meer druk over maken.

Tot ziens op het veld!

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
12 juli 9:30 Fietspuzzeltocht
lijn
- - -
lijn
- - -