Beschouwingen van een supporter (3)

Zaterdagmiddag 15 juni werd een lang en slopend korfbalseizoen afgesloten met de wedstrijd AKC – Dindoa waarbij de ploeg uit Ermelo een zeer verdiende overwinning en daarmee het kampioenschap behaalde. Daar aan voorafgaand verraste ons Tweede met een overwinning op Amicitia, wel eens fijn om na een lange rij nederlagen met een goed gevoel de kleedkamers op te zoeken. Als we terugkijken op de prestaties van onze selectie teams op het veld en in de zaal, dan word je daar niet echt vrolijk van. Degradaties van het Eerste en Tweede in de zaal, degradatie van AKC II op het veld en moeizame handhaving in de 1e klasse veld van AKC I. En zelfs het Derde team jarenlang toonaangevend in haar afdeling moest met bescheiden middenmootplaatsen genoegen nemen.

Maar dat het op sportief gebied een tijd wat minder gaat is nog niet zo rampzalig, er waren ook positieve aspecten, zoals de redelijke 2e seizoenshelft op het veld van AKC I met een score van 8 punten uit 6 wedstrijden, net genoeg om er in te blijven. Enkele verdienstelijke wedstrijden van het jonge Tweede en bij de jeugd zelfs kampioenschappen van A-1 en D-1, dus hoop voor de toekomst.

Alhoewel: Heeft onze club die al 106 jaar bestaat nog wel een toekomst? In een nogal verontrustende E-mail van het Bestuur waarbij de leden worden opgeroepen om toch vooral de jaarvergadering op 10 juli a.s. te bezoeken, is te lezen dat het er op verschillende gebieden niet goed voorstaat. Vooral financieel zijn er grote zorgen, de nood is hoog, door allerlei oorzaken is de bodem van de schatkist in zicht en heeft de penningmeester moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen. Er moet op korte termijn echt iets gebeuren, zo niet dan komt het voortbestaan van onze vereniging in gevaar!

Deze vergadering zal ik beslist bezoeken, niet dat ik een oplossing voorhanden heb, maar wellicht kunnen we met elkaar iets doen. Ik roep leden van AKC die zich zelden of nooit meer laten zien, en denk daarbij vooral aan oud-bestuursleden om op 10 juli naar het clubgebouw te komen. We willen toch met ons allen voorkomen dat AKC van het toneel zal verdwijnen, dat is gewoon onverteerbaar. Allemaal de schouders eronder, allemaal een klein offer brengen. WE GAAN ER VOOR!!!

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
- - -
lijn
- - -
lijn
- - -